Продава спешно парцел в село Баня - УПИ 570 кв.м.

Собственик продава парцел в Баня на невероятно ниска цена - Без посредник! Спешно!

Парцел в с.Баня, Банско - €22.00 кв.м. (20 000 лв)


Продава евтин имот в Банско Продава евтин парцел (УПИ) в Баня © снимка: Selo-Banya.com  

За повече информация - 0876350935; 0886739559




View Парцел! 570 М2 УПИ в с.Баня, Банско in a larger map

Бермудския триъгълник

четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Бермудски Триъгълник!!!Етикети : Бермудски острови, триъгълни, лоша част, смърт, мистерия,

Бермудски триъгълник е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като района разположен между три мислени прави, свързаващи Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. Според различни източници границите на зоната варират по размер и по форма.
Районът е известен с мистичните изчезвания на морски и въздушни съдове. Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят тези изчезвания, които се свързват с необичайни климатични явления, необиковени магнитни сили или отвличане от НЛО. Според други автори обаче, изчезванията на морски и въздушни съдове в тази част на света не е по-често явление отколкото на други места в световния океан и могат да се обяснят с естествени причини.
В научните среди са направени опити за обяснение на явленията, които са се случили в зоната на Бермудския триъгълник и които причиняват изчезването на морски и въздушни съдове. Съществуват няколко основни научни хипотези.
Едната от тях е свързана с географските характеристики на района, където се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение, като менят често своята скорост и местоположение. Това създава нерегулируеми вихри и чести мъгли, които притежават значителна сила и затрудняват движението на съдовете
Друга хипотеза е натрупването на метан, който се издига на повърхността и причинява водовъртежи. Вероятно е корабите да потъват и при появата или експлозията на големи газови мехури. Изпускането на метан може да повлияе и на прелитащите самолети, като образуването на метанови облаци води до недостиг на кислород.
Съществуват и теории, свързани с необичайни магнитни явления или генериране на инфразвук от морските вълни.
Много хора се изкушават да обяснят загадката на триъгълника с паранормални явления като например извънземни. Малкото завърнали се от триъгълника свидетелстват за т. н. електронна мъгла, която обърквала уредите им за навигация. Според Джон Куазар, американски мистериолог и специалист по паранормални явления, т. н. Ефект на Хъчисън е ключът към разгадаването на загадка. Този ефект е получен от Джон Хъчисън, физик-любител от Ванкувър, в 1978. На видео, заснето през 1994 се вижда как бутилка лети във въздуха и получена електронна мъгла. През 1998 Джон Никъл и екип от Института за изследване на паранормални явления на САЩ доказват, че кадрите могат да бъдат пълна измама.А други хипотези са, че там има нещо наподобяващо черна дупка, която поглъща почти всичко.
Бермудският триъгълник е онази част от територията на планетата, която традиционно се смята за най-ужасното, най-страшното и загадъчно място, където са изчезнали безследно множество самолети и кораби - повечето от тях след 1945 г. Теориите за причините са хиляди. Появи се обаче една хипотеза, която търси връзка между загадъчното място и Морето на дявола край Япония.
Един от най-забележителните случай е от 5 декември 1945 г.
Това бил обикновен ден за американските ВВС, базирани във Флорида. Опитният командир (с повече от 2500 летателни часа)Чарлз Тейлър оглавява мисия на 19-о звено. Задачата им била да излетят към Чикън Шоул, намиращ се северно от остров Бимини. Времето било чудесно, 5 триместни бомбардировача торпедоносци излетели и поели курс на изток, имащи на борда гориво за 5,5 часа. В 15:45 ч в командния център на авиобазата Форт Лодърдейл се получава първото странно съобщение от командира на ескадрилата: "Имаме аварийна ситуация. Очевидно сме се отбили от курса. Не виждаме земя, повтарям, не виждаме земя!" Диспечерът ги попитал за координатите им. Отговорът силно озадачил всички присъстващи офицери: "Не можем да определим своето местоположение. Не знаем къде се намираме. Изглежда сме се заблудили." Диспечерът ги посъветвал: "Дръжте курс на запад!" Нямало как пилотите да пропуснат дългото крайбрежие на Флорида. Но следващата фраза била още по-смайваща: "Не знаем накъде е запад. Става нещо… Странно… Не можем да определим посоката. Даже океанът изглежда различно!" Последните засечени думи на Тейлър били: "Под мен земя, пресечена местност. Уверен съм, че това е Кис…" По-нататъшната съдба на асовете е неизвестна.
Необичайните събития в зоната на Бермудския триъгълник са причина за възникване на множество легенди. Най-поразяващи обаче са разказите за съществуването на

изкуствени съоръжения на морското дъно
Бермудския триъгълник 4!!!
Жак Ив Кусто в книгата си "В търсене на Атлантида" цитира разказа на своя син Филип, който лично е изследвал изграден път на дъното на океана и бил убеден, че е дело на човешки ръце. Той казва: "Няма никакво съмнение, че само изкусни строители могат да издялат такива каменни блокове под прав ъгъл и да ги положат плътно един до друг. Блоковете са изготвени от материал, който няма нищо общо със скалните породи наоколо..."
Има една теория обаче, която сякаш съдържа в себе си повече смисъл - теорията за магнитните аномалии. Промените в показанията на компасите са явление, познато дори на начеващите пилоти и моряци. Компасът рядко сочи действителния север - Северния полюс. Обикновено той се ориентира към магнитния полюс, който е встрани. В много места отклонението е значим фактор, който трябва да се вземе предвид. В противен случай даден плавателен съд може да се окаже на стотици мили от мястото, където се предполага, че се намира.
Има два района върху повърхността на Земята, където компасът сочи истинския север - Бермудския триъгълник и една зона, югоизточно от бреговете на Япония, известна под името

Морето на дявола,

където също изчезват доста кораби. Между 1950-а и 1954 г. повече от 10 съда са изчезнали в Морето на дявола. При това големи товарни кораби, а не рибарски лодки. Само един от тях успял да подаде сигнала SOS. Продължителните търсения не открили никаква следа от хора или спасителни лодки. Разтревожено, японското правителство наредило районът да се изследва, но бил открит само един нов вулкан. Изригването му потопило един от изследователските кораби. Тогава властите обявиха района за опасен.
Военноморските сили на САЩ също са провели серия от секретни геомагнитни изследвания, като при тях били осъвременени много данни отпреди повече от 30 години. Акцент в тях е изследването на

теорията за "отслабване на свръзките"

Тя е дело на специалиста по електроника Уилбър Б. Смит, натоварен от канадското правителство да оглави през 1950 г. проучването на магнетизма и гравитацията в опасните места. Той открил в атмосферата зони, в които съществува явлението, наречено от него "отслабване на свръзките". Тези зони са с диаметър около 300 м и се простират до неизвестна височина. Те се преместват и изчезват, за да се появят в друго място. Смит установил, че полета с "отслабване на свръзките" често има там, където са ставали необясними катастрофи. Той изказва предположението, че докато върху повечето самолети тези зони вероятно не оказват влияние, някои самолети със специфична конструкция и размери могат да бъдат подложени на достатъчно силно въздействие. Възможно е тези сили да въздействат не само върху самолетите, техните компаси и радиопредаватели, но и да се

отразяват върху човешките сетива,
Бермудски Триъгълник 3!!!
като предизвикват виене на свят и загуба на чувство за ориентиране в пространството.
Други изследователи пък неотдавна лансираха тезата, че Бермудският триъгълник и Морето на дявола са само два от няколкото аномални района, пръснати по земното кълбо. Математици и инженери са открили 12 такива района, наречени "подли водовъртежи". Екипът твърди, че такива завихряния стават на Северния, на Южния полюс и на още 10 места в двете полукълба. Установено е, че всички те са на еднакво разстояние едно от друго и линиите, прекарани по глобуса от всяко завихряне до съседните му, образуват поредица от равностранни триъгълници. Учените все още не могат да разберат какво е значението на този модел.

---каре---
Бермудски Триъгълник 2!!!
Най-известното нещастие
Особена страница в летописите на Бермудския триъгълник заема удивителното произшествие с бригантината "Мария Целеста". На 7 ноември 1872 г. корабът потеглил под командването на капитан Бенджамин Бригс от Ню Йорк към Гибралтар. Екипажът се състоял от 7 души, капитанът бил придружаван от семейството си. Корабът бил запасен с продоволствия за 6 месеца. "Мария Целеста" била изключително лека и маневрена. Условията за пътуване били великолепни, но бригантината така и не пристигнала в крайния пункт. Изчезнала. Открита е по-късно в близост до Азорските острови, плаваща с опънати платна. И без жива душа на борда. Цялото имущество и ценности на изчезналите хора били налице. Товарът на кораба бил непокътнат. И така, тайната на "Мария Целеста" остава неразкрита до днес.


Други интересни факти

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеона Kinyongia magomberae!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания.Британският учен изследвал популацията на маймуните в застрашената от изчезване гора, когато се натъкнал на змията.Когато влечугото се опитало да се измъкне, изплюло хамелеона...Прочети повече..

Висока температура | Пожар в кръвта

Висока температура!!!Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите...Прочети повече..

Масов канибализъм в древността

Черепи!!! Археолози откриха редки данни за " масов канибализъм " в гробище отпреди 7000 години в Югозападна Германия, съобщи...Прочети повече...

Доматите се оказаха месоядни

Домати!!!Ботаници от лондонската градина " Кю Гардънс " откриха, че доматите са насекомоядни растения, съобщи ...Прочети повече...

Откриха 4 нови вида раци

Крабове!!!Биолози от Националния център по океанография в Саутхемптън, Великобритания, откриха в колекцията на Националния музей по естествена история във Вашингтон образци на нови видове раци от семейство Lithodidae...Прочети повече...

Сключваме бракове с роботи ?

Real Doll!!!Забравете изкуствените крайници, кожа или очи, на хоризонта се задават изкуствени съпруги, пише Washington Times.До 50 години хората ще започват да сключват бракове с роботи, смята изследователят...Прочети повече...

От уиски махмурлукът е по-тежък от колкото от водка

Чаша уиски Консумацията на уиски ще има като ефект по-тежък махмурлук, отколкото пиенето на водка, сочат данните от проучване на американски учени, предаде Би....Прочети повече...

Експедиция ще лети до астероид като в Армагедон

Космическия кораб Орион!!! Благодарение на усилията на НАСА и на самолетостроителния гигант Lockheed Martin американска експедиция ща полети към астероид също както във филма Армагедон, съобщи ИТАР-ТАСС.В бъдеще пилотираният космически кораб " Орион ",....Прочети повече....

Свръхмасивни черни дупки в Космоса

През март 2000 година, двама астрономи направили необикновенно откритие.Откритие което щяло да преобърне представата ни, за това, как е създадена Вселената. Тези времена в астрономията повече няма да се повторят.Въздухът е пробит от нови открития и идеи.Това което открили....Прочети повече...

Вода под ледовете на Марс

Червената планета!!! Учени от Германския аерокосмически център са установили, че под ледената покривка на Марс по всяка вероятност има вода в течно състояние, съобщи...Прочети повече...

Страните от Персийския залив

Жителите на страните от Персийския залив могат да си позволят всякакъв лукс.В нито един друг край на света не могат да се видят толкова ролсройси. Икономическата карта на държавите от залива е монотематична и показва изключително енергийни ресурси.Разработването на залежите от...Прочети повече...

Клеопатра

Египтяните вярват, че смъртта от ухапване на змия те прави безсмъртен.Клеопатра не живяла вечно, но легендата за нея е жива и до днес, повече от 2000 години след смъртта й.С гръцко-македонски произход, Клеопатра се слави като първата в семейството си научила египетски език през тяхното 300- годишно властване над тази страна...Прочети повече...

Моцарт помага на недоносени бебета

Младия Моцарт!!! Музиката на Моцарт помага на недоносените бебета да наддават по-бързо на тегло, като забавя метаболизма им, съобщиха израелски специалисти...Прочети повече...
eXTReMe Tracker
 
National Geographic - Templates para novo blogger