Продава спешно парцел в село Баня - УПИ 570 кв.м.

Собственик продава парцел в Баня на невероятно ниска цена - Без посредник! Спешно!

Парцел в с.Баня, Банско - €22.00 кв.м. (20 000 лв)


Продава евтин имот в Банско Продава евтин парцел (УПИ) в Баня © снимка: Selo-Banya.com  

За повече информация - 0876350935; 0886739559




View Парцел! 570 М2 УПИ в с.Баня, Банско in a larger map

Рекордите на Гинес II

сряда, 21 октомври 2009 г.


33-годишният малайзиец Шахими Абдул Хамид (Shahimi Abdul Hamid) постави световен рекорд по брой целувки с кралска кобра. В присъствието на неколкостотин зрители в казино в Куала Лумпур, за 3 минути и 1 секунда Хамид успял да целуне отровното влечуго 51 пъти, съобщава France Presse.


15-годишен австралийски ученик ще се опита следващия месец да покори връх Еверест откъм Тибет и с това да запише името си като най-младият човек в света, изкачил се на най-високата точка на Земята. Крис Харис, който през април ще бъде на 15 години и 3 месеца, ще атакува върха заедно с баща си.



Над 600-метрова мартеница изработиха жителите на Айтос. В момента тя е разпъната на централния площад в града от над 200 деца. С нея градът ще кандидатства в книгата на рекордите Гинес, предаде БГНЕС.
Пълните характеристики на мартеницата се установяват на място от специалисти на фирма SGS Сотиров Бургас, за да се издаде сертификат за участие. Мартеницата се прави от началото на февруари.



Мариа Оливиа да Силва, която празнува 126-тия си рожден ден днес, иска да бъде обявена за най-старият човек на света, съобщи АФП, като цитира ежедневника О Естадо се Сао Пауло. Преди две години дълголетницата бе вписана в Ранк Бразил бразилският еквивалент на книгата Рекордите на Гинес.
Бабата дори разполага с документи, доказващи рождената й дата 28 февруари 1880 г.


Сръбски кулинари поставиха днес своеобразен световен рекорд, приготвяйки колбас с дължина над 2 км. Това се случи на традиционния празник на сръбските кулинари, който се чества от 22 години в град Турие, на 100 км северно от столицата Белград.
Дължината на кулинарното изделие е 2022 м, което означава, че то може да бъде смятано за най-дългия колбас в света.


Американецът Стив Фосет счупи днес световния рекорд на околосветски полет без кацане, като премина над летище Шанън в Ирландия на борда на своя самолет Върджин Атлантик/Глобал Флайър. Това съобщи неговият екип на земята.
За да бие рекорда на самотен полет без кацане, Фосет е трябвало да преодолее 41 978 км за 80 часа, т.е. 1126 км повече от абсолютния рекорд за непрекъснат полет.


В едно от селата на Гуанси-Чжуанския автономен район в Южен Китай е бил омесен огромен пелмен. Теглото на кулинарния гигант е около тон и половина.
За изработването му са били използвани над половин тон брашно, 550 кг ориз, месото на една свиня, както и многобройни ароматни билки и подправки. В омесването на пелмена участвали всички жители на селото, които сега се чудят в какъв съд да го сварят.
Теглото на кулинарния гигант е около тон и половина.


Американският милионер пътешественик Стив Фосет (SteveFossett.com) смята да излети днес със самолет, за да постави световен рекорд по продължителност на полета.
Със самолета си "Глоубъл флайър" Фосет ще излети от космическия полигон в Кейп Канаверал, щата Флорида, малко след разсъмване местно време, за да се опита да обиколи Земното кълбо, да пресече втори път Атлантическия океан и да кацне край Лондон.
Американският милионер ще опита да подобри постижението на Дик Рутън и Джина Игър, които преди 20 г. обиколиха света със самолет, без да кацат.


Главоблъсканиците с цифри, станали популярни с японското название "судоку", бяха обявени от медиите за Рубик-куба на XXI век, а предприемчиви производители на играчки приеха това съвсем буквално.
Тяхното триизмерно судоку се нарича "Sudokube" и изглежда досущ като популярната играчка от 80-те години (Rubiks.com), което навремето достигна 300 млн. тираж по света и стана притежание на всеки осми жител на планетата.
Междувременно изобретението на унгареца Ерньо Рубик, появило се преди повече от три десетилетия, засега не дава признаци да е излязло от мода.


В китайската столица Пекин беше направена най-голямата сладоледена торта в света. Гигантският сладкиш беше изработен като част от рекламната кампания за детски спектакъл.
Сладкишът е дълъг пет метра, широк три, висок един и тежи цели осем тона или с два тона и половина по-тежък от предишната торта-рекордьор. В направата на кулинарното чудо участва екип от 20 души. Те се трудиха в продължение на 19 дена и 19 часа, торатата беше нарязана на 32 000 парчета.


Акула попречи на поставянето на нов световен рекорд за жонглиране под вода. Опитът беше направен в огромен аквариум в Малайзия. Рекордьорът неколкократно се опита да жонглира със специално изработените топки, но първо в очилата му влезе вода, а по-късно се намеси и 10-метрова акула, привлечена от необичайното зрелище. Накрая Фурман беше принуден да се откаже, след като мехурчетата, които изпускаше, попречиха на концентрацията му.
Ашрита Фурман се e опитал да подобри собственото си постижение, поставено преди три години - 48 минути и 30 секунди.


Американски студент от Калифорнийския технологичен институт постави нов световен рекорд по бързина в сглобяването на Куба на Рубик. 20-годишният Лиян Ло успял да нареди Куба за 11,13 секунди на шампионат в Сан Франциско, съобщава USA Today. Това е с половин секунда по-малко от предишния рекорд от 11,75 сек., поставен миналата година от французина Жан Понс на турнира по редене на механичния пъзъл Dutch Open в Холандия.


Испанецът Давид Мека стана първият плувец, преплувал разстоянието от 110 километра от Испания до Ибиса. Мека плува без прекъсване 22 часа в тъмните и студени води.


Новороденото е с тегло 7,2 кг. Според пресслужбата на болницата това е най-голямото бебе, което някога се е раждало в щата. И майката и бебето се чувстват добре, заявили лекарите. С теглото си американското бебе-гигант подобри рекорда на украинското новородено, носител на титлата досега само с 200 грама.


Индийският милионер Виджайпат Сингхания предприе днес исторически полет с балон с горещ въздух към границата с Космоса, надявайки се да стане първият човек, извършил подобно пътуване, съобщи Асошиейтед прес.


В Холандия завърши подготовката за поставянето на нов световен рекорд по събаряне на плочки от домино. В продължение на седмици млади хора от различни страни се постараха да подредят няколко милиона плочки.
Четири милиона и 250 хиляди плочки трябва да бъдат наредени и след това съборени.



Най-големият вестник в света е гигантски брой на британския таблоид "Сън" (TheSun.co.uk), отпечатан 1:1 с оригинала от 7 ноември. Инициативата на редакцията стана част от световния ден на рекордите "Гинес".
Таблоидът с размери 3х2,5 метра включва всички 60 страници от истинската версия и тежи 110 кг. Отпечатването отнело близо едно денонощие - 21 и половина часа.


Десетки атлети от държави от цял свят се опитаха да подобрят досегашните постижения в неолимпийските спортове. Предложени бяха и някои съвсем нови дисциплини.
Необичайното шоу се нарича "Търсач на невъзможното". Домакин на деветото му издание беше германският град Дахау. Представители на 13 различни страни избраха своеобразни начини, за да влязат в книгата на рекордите. Шоба Типнис от Индия надуваше с уста гумена грейка, докато я пукне.


Хлебарите започнали работа в четвъртък, а завършили едва вчера. За хляба отишли почти 2 тона брашно, 12 600 яйца, 500 литра мляко, 750 кг захар, 425 кг масло, 20 кг мая.



Сляп шофьор, успя да постави нов рекорд на Гинес за средна скорост. Вчера напълно незрящият Майк Нюман от градчето Сейл в района на Манчестър, с помощта на специално оборудвано BMW M5, успя да постигне впечатляващата скорост от 267,7 км/ч на пистата на летището в град Елвингтън, съобщава BBC News.


16-годишният Шейт'ер измина разстояние от 200 метра по стоманен кабел на 25 метра височина, ходейки назад, със завързани очи. Зрелището се разигра в парк-резерват в Китай.
Изпълнението на младото момче прикова вниманието на стотици зрители, както и на ягуарите и тигрите от резервата. В продължение на 11 минути и 8 секунди затаилите дъх наблюдатели очакваха благополучния край на каскадата.


За 7,5 часа Костадин Маргин, 43-годишен телефонен техник, в момента готвач, пробяга бос над 60 км в Рила по каменисти пътеки или без път по пресечен терен.
В събота (1 октомври), изминавайки големи стръмнини - около 15 км изкачване с денивелация от 700 до 2725 м надморска височина, той финишира успешно за поредния си опит да влезе в "Книгата за рекордите "Гинес". Маргин предвиждаше да пробяга разстоянието за 8,5-9 часа.


Стелиос Арсениу реши да "обедини" Запада и Изтока със сладкиш, тежък около 30 тона и с дължина 1800 метра, за чието приготвяне ще са нужни десет милиона кори. На претендента за Гинес ще помага група от гръцки и турски сладкари, които ще бъдат на моста и под чиито указания ще бъде изработена баклавата.


Още от Рекордите на Гинес

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеона Kinyongia magomberae!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания.Британският учен изследвал популацията на маймуните в застрашената от изчезване гора, когато се натъкнал на змията.Когато влечугото се опитало да се измъкне, изплюло хамелеона...Прочети повече..

Висока температура | Пожар в кръвта

Висока температура!!!Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите...Прочети повече..

Масов канибализъм в древността

Черепи!!! Археолози откриха редки данни за " масов канибализъм " в гробище отпреди 7000 години в Югозападна Германия, съобщи...Прочети повече...

Доматите се оказаха месоядни

Домати!!!Ботаници от лондонската градина " Кю Гардънс " откриха, че доматите са насекомоядни растения, съобщи ...Прочети повече...

Откриха 4 нови вида раци

Крабове!!!Биолози от Националния център по океанография в Саутхемптън, Великобритания, откриха в колекцията на Националния музей по естествена история във Вашингтон образци на нови видове раци от семейство Lithodidae...Прочети повече...

Сключваме бракове с роботи ?

Real Doll!!!Забравете изкуствените крайници, кожа или очи, на хоризонта се задават изкуствени съпруги, пише Washington Times.До 50 години хората ще започват да сключват бракове с роботи, смята изследователят...Прочети повече...

От уиски махмурлукът е по-тежък от колкото от водка

Чаша уиски Консумацията на уиски ще има като ефект по-тежък махмурлук, отколкото пиенето на водка, сочат данните от проучване на американски учени, предаде Би....Прочети повече...

Експедиция ще лети до астероид като в Армагедон

Космическия кораб Орион!!! Благодарение на усилията на НАСА и на самолетостроителния гигант Lockheed Martin американска експедиция ща полети към астероид също както във филма Армагедон, съобщи ИТАР-ТАСС.В бъдеще пилотираният космически кораб " Орион ",....Прочети повече....

Свръхмасивни черни дупки в Космоса

През март 2000 година, двама астрономи направили необикновенно откритие.Откритие което щяло да преобърне представата ни, за това, как е създадена Вселената. Тези времена в астрономията повече няма да се повторят.Въздухът е пробит от нови открития и идеи.Това което открили....Прочети повече...

Вода под ледовете на Марс

Червената планета!!! Учени от Германския аерокосмически център са установили, че под ледената покривка на Марс по всяка вероятност има вода в течно състояние, съобщи...Прочети повече...

Страните от Персийския залив

Жителите на страните от Персийския залив могат да си позволят всякакъв лукс.В нито един друг край на света не могат да се видят толкова ролсройси. Икономическата карта на държавите от залива е монотематична и показва изключително енергийни ресурси.Разработването на залежите от...Прочети повече...

Клеопатра

Египтяните вярват, че смъртта от ухапване на змия те прави безсмъртен.Клеопатра не живяла вечно, но легендата за нея е жива и до днес, повече от 2000 години след смъртта й.С гръцко-македонски произход, Клеопатра се слави като първата в семейството си научила египетски език през тяхното 300- годишно властване над тази страна...Прочети повече...

Моцарт помага на недоносени бебета

Младия Моцарт!!! Музиката на Моцарт помага на недоносените бебета да наддават по-бързо на тегло, като забавя метаболизма им, съобщиха израелски специалисти...Прочети повече...
eXTReMe Tracker
 
National Geographic - Templates para novo blogger