Продава спешно парцел в село Баня - УПИ 570 кв.м.

Собственик продава парцел в Баня на невероятно ниска цена - Без посредник! Спешно!

Парцел в с.Баня, Банско - €22.00 кв.м. (20 000 лв)


Продава евтин имот в Банско Продава евтин парцел (УПИ) в Баня © снимка: Selo-Banya.com  

За повече информация - 0876350935; 0886739559




View Парцел! 570 М2 УПИ в с.Баня, Банско in a larger map

Лионел Меси | Месията

сряда, 30 декември 2009 г.

Лионел Меси!!!
*Роден е на 24 юни 1987 в Росарио, Аржентина.
*Второто му име е Андрес.
*Висок е 169 см.
*Има двама по-големи братя – Родриго и Матиас, и сестра Мария Сол.
*Спонсор му е спортният гигант Adidas.
*В средата на Септември удължи договора си с “ Барселона “ с 2 години и това ще го задържи в отбора поне до 2016 със заплата от 10,5 млн.евро годишно.
*Преди време излизаше с аржентинската моделка Лусиана Саласар, а от около година има връзка със съгражданката си Антонела Рокуцо.Носят се слухове, че двамата планират да се оженят в края на 2010.


Лионел Месията

Най-успешният досега сезон в кариерата на 22-годишния нападател на “ Барселона “ приключи подобаващо със спечелването на Златната топка.
Наричат го “ новия Марадона “, а той той твърди, че не се опитва да имитира никого.Единственото, което иска, е да бъде на терена.
Когато през май 2008 Хосеп Гуардиола поема от Франк Рийкард треньорската щафета в “ Барселона “, на едно от челните места в списъка му със задачи стои отказването на Лионел Меси от бифтеците.По онова време те са любимата храна на 20-годишния нападател и по физиката му човек лесно може да отгатне, че ги поглъща в доволно големи количества.Това в комбинация с ширещите се сред играчите непрофесионализъм и липса на дисциплина кара новия треньор да потърси първопричините за хаоса в отбора.И след като ги открива в лицето на неговите звезди Роналдиньо и Деко, не се колебае да продаде по живо по здраво първия в “ Милан “, а втория в “ Челси “.
След като изважда двамата му другари от картинката, Гуардиола се заема да “ поправи “ Меси.Наред с изискването да отслабне е да се грижи по-добре за физиката си треньорът му налага да си взаимодейства повече със съотборниците по време на игра.И още нещо не по малко важно – да мисли като лидер.
Не че преди пристигането на Гуардиола Меси не е смятан за един от най-добрите млади футболисти в света.Напротив, талантът му е безспорен, а успехите във футбола – многобройни.Но именно идването на новия треньор и налаганото от него почти маниакално внимание към детайла са факторите, които проправят пътя на Меси към най-успешния сезон в кариерата му досега.В цифри той изглежда така : 38 гола в 51 мача и 3 завоювани с “ Барса “ титли – в испанското първенство, в надпреварата за Купата на краля и в Шампионската лига.Затова когато на 1 Декември Меси спечели престижната Златна топка, нямаше кой знае колко изненадани.По-интересна беше категоричността, с която го направи.Преднината му пред поставения на второ място Кристиано Роналдо беше цели 233 точки – абсолютен рекорд в историята на престижното отличие.
Лионел Меси!!!
И това даде нов тласък на отдавнашните спорове кой от двамата е най-добрият футболист в света в момента.Според Тиери Анри, съотборника на Меси в “ Барселона “, това не подлежи на никакво съмнение.
“ Глупаво е дори да питаш дали Меси е по-добър от Роналдо – заяви неотдавна той пред в.Times.- Играл съм с много футболисти, но Лео е нещо уникално.Той прави неща които никой друг не може”.
Треньорът на английския национален отбор Фабио Капело е на подобно мнение.” Никой футболист в света не притежава таланта на Меси – убеден е италианецът.- На терена той показва неща, които другите не могат и да си представят.Всяка футболна епоха има своята суперзвезда като Пеле и Марадона.Меси вероятно ще бъде суперзвездата на следващото десетилетие.”
И то суперзвезда, която не е секссимвол, а символ на футбола, за когото топката е основно изразно средство.Меси е нещо като анти-Бекъм.Колкото и щателно да го огледа човек, няма да открие и следа от татуировки, обеци, гел и маркови дрехи.Хората от обкръжението му твърдят, че мрази да привлича вниманието и дори го не го интересува каква кола кара.В главата му е само футбол, футбол и пак футбол.
Запалва се по него съвсем малък.Още 3-годишен започва да рита с по-големите момчета от квартала в родния си град Росарио, на около 350 км от столицата Буенос Айрес.”Играех всеки ден – сутрин, следобед, дори късно вечер – разказва Меси.- Когато ме прибираха, продължавах да ритам вкъщи и постоянно чупех разни неща.Майка ми полудяваше “.
Лионел Меси!!!
Заради дребничката му слаба фигура другарите му във футбола години наред го наричат “ бълхата “.Когато е на 13, се оказва, че крехката му физика се дължи на недостиг на хормона на растежа.Налага се да започне лечение с инжекции, за които са нужни почти $1000 на месец.Тогавашният му клуб “ Нюълс Олб Бойс “ обаче не може да му ги осигури и Лео заминава с родителите си за Барселона, където веднага го вземат в младежкия отбор на едноименния клуб.Оттам поемат лечението му и осигуряват прилична месечна заплата на баща му – бивш работник в стоманолеярна.
Лионел Меси!!!
Инвестициите на “ Барселона “ в Лео не след дълго започват да се възвръщат.Благодарение на всекидневните хормонални инжекции той сравнително бързо достига приемливи за възрастта си ръст и тегло, а упоритите тренировки и талантът му още на 17 му печелят място при големите в клуба.Дебютира на стадион “ Ноу Камп “ през юли 2004 в приятелски мач срещу “ Ювентус “.И макар по онова време Роналдиньо да е безспорната звезда на “ Барселона “, Меси става героят на мача.След края му тогавашният треньор на противниковия отбор Фабио Капело възкликва ; “ Откъде се взе този дявол? “ Меси пък казва, че това е бил денят, в който всеки е разбрал кой е.
От този момент нататък футболните разбирачи се надпреварват да сипят суперлативи по негов адрес.Едни казват, че никога не са виждали друг играч да тича по-бързо с топката в краката си.Други са безкрайно впечатлени от умението му да я владее и едновременно с това да “ сканира “ терена, правейки си точна сметка къде се намират съотборниците му.Трети просто не могат да се нагледат на невероятно премерените му и директни пасове.И, разбира се, всички говорят за головете му.Които са технични, красиви и много на брой – и преди, и след идването на Гуардиола в отбора.
Феновете го наричат " Месия " - доста сполучлива заигравка с името му предвид приноса му за успехите на " Барселона ".Но макар че мнозина го обявиха за " новия Марадона ", Лео казва, че не се опитва да имитира никого - просто играе така, както чуства, че трябва да го прави.
Лионел Меси!!!
Какво мисли самият Марадона за сравнението ? Е, преди време футболната легенда и настоящ треньор на аржентинския национален отбор не беше убеден, че Меси заслужава да го обявяват за негов наследник, и дори го обвини в егоизъм на терена.Сега обаче е на съвсем друго мнение - особено откакто Лео изведе отбора до място на Световното първенство в Южна Африка догодина.И започна да изрича по негов адрес реплики от рода на : " Меси е феномен ", " теренът му принадлежи " или " надявам се да се окаже по-добър от мен ".
Хорхе Валдано - бивш съотборник на Марадона и настоящ генерален директор на " Реал ", Мадрид, вярва, че ще стане точно така." Меси имаше шанса да се развие като футболист във велик отбор - завяви той неотдавна в интервю за в.Guardian.- Мисля, че е много по-зрял играч, отколкото беше Марадона на неговата възраст.Притежава физическа бързина, мисловна бързина и техническа бързина - 3 съкрушителни качества пред лицето на който и да е противник.Меси е най-щаслив, когато играе футбол, и това му личи.На терена той се чувства господар на света."
Чувства се и е.Поне във футболно отношение.И поне в този момент.


Интервю с Лео Меси

Хамелеон живее в устата на змия

Хамелеона Kinyongia magomberae!!! В Африка бе открит нов вид хамелеон, който живее в устата на змия, съобщи Daily Mail.Миниатюрният гущер излязъл от устата на змия, която д-р Андрю Маршъл от Йорксия университет, Великобритания, обезпокоил в гората Магомбера в Танзания.Британският учен изследвал популацията на маймуните в застрашената от изчезване гора, когато се натъкнал на змията.Когато влечугото се опитало да се измъкне, изплюло хамелеона...Прочети повече..

Висока температура | Пожар в кръвта

Висока температура!!!Когато градусите се повишат заплашително, не бързайте да ги сваляте, съветват лекарите...Прочети повече..

Масов канибализъм в древността

Черепи!!! Археолози откриха редки данни за " масов канибализъм " в гробище отпреди 7000 години в Югозападна Германия, съобщи...Прочети повече...

Доматите се оказаха месоядни

Домати!!!Ботаници от лондонската градина " Кю Гардънс " откриха, че доматите са насекомоядни растения, съобщи ...Прочети повече...

Откриха 4 нови вида раци

Крабове!!!Биолози от Националния център по океанография в Саутхемптън, Великобритания, откриха в колекцията на Националния музей по естествена история във Вашингтон образци на нови видове раци от семейство Lithodidae...Прочети повече...

Сключваме бракове с роботи ?

Real Doll!!!Забравете изкуствените крайници, кожа или очи, на хоризонта се задават изкуствени съпруги, пише Washington Times.До 50 години хората ще започват да сключват бракове с роботи, смята изследователят...Прочети повече...

От уиски махмурлукът е по-тежък от колкото от водка

Чаша уиски Консумацията на уиски ще има като ефект по-тежък махмурлук, отколкото пиенето на водка, сочат данните от проучване на американски учени, предаде Би....Прочети повече...

Експедиция ще лети до астероид като в Армагедон

Космическия кораб Орион!!! Благодарение на усилията на НАСА и на самолетостроителния гигант Lockheed Martin американска експедиция ща полети към астероид също както във филма Армагедон, съобщи ИТАР-ТАСС.В бъдеще пилотираният космически кораб " Орион ",....Прочети повече....

Свръхмасивни черни дупки в Космоса

През март 2000 година, двама астрономи направили необикновенно откритие.Откритие което щяло да преобърне представата ни, за това, как е създадена Вселената. Тези времена в астрономията повече няма да се повторят.Въздухът е пробит от нови открития и идеи.Това което открили....Прочети повече...

Вода под ледовете на Марс

Червената планета!!! Учени от Германския аерокосмически център са установили, че под ледената покривка на Марс по всяка вероятност има вода в течно състояние, съобщи...Прочети повече...

Страните от Персийския залив

Жителите на страните от Персийския залив могат да си позволят всякакъв лукс.В нито един друг край на света не могат да се видят толкова ролсройси. Икономическата карта на държавите от залива е монотематична и показва изключително енергийни ресурси.Разработването на залежите от...Прочети повече...

Клеопатра

Египтяните вярват, че смъртта от ухапване на змия те прави безсмъртен.Клеопатра не живяла вечно, но легендата за нея е жива и до днес, повече от 2000 години след смъртта й.С гръцко-македонски произход, Клеопатра се слави като първата в семейството си научила египетски език през тяхното 300- годишно властване над тази страна...Прочети повече...

Моцарт помага на недоносени бебета

Младия Моцарт!!! Музиката на Моцарт помага на недоносените бебета да наддават по-бързо на тегло, като забавя метаболизма им, съобщиха израелски специалисти...Прочети повече...
eXTReMe Tracker
 
National Geographic - Templates para novo blogger